BE your own Impulse!
 
 

Nieuws


Terug naar overzicht

02-06-2022

Denk hieraan bij het decentraliseren van functioneel beheer.

We werken massaal met slimme applicaties, die zorgen dat we ons werk via een mobiel apparaat of desktop snel en makkelijk kunnen uitvoeren. Maar hoe stuur je al dat functioneel beheer als organisatie nou goed aan? En waaraan moet je denken bij het decentraliseren van functioneel beheer? Hieronder lees je meer.

Waarom decentraal?
Wil je als I&A organisatie echt goed werk leveren, dan is het belangrijk dat je niet alleen verstand hebt van applicaties en processen, maar ook van de behoefte van gebruikers of eindgebruikers. Daarvoor moet je bekend zijn met de werkvloer. Het functioneel beheer kan in domeinen worden opgesplitst of belegd binnen de verschillende teams. Hiermee bewaak je goed de verbinding tussen IT én de interne klant en behoeftes. Dat pleit voor het decentraliseren van functioneel beheer: daarmee kom je nog dichter bij de gebruiker en krijg je beter in beeld wat de wensen en behoeften zijn.

Rolduidelijkheid
Functioneel beheer betekent verantwoordelijkheid voor het beheer van de applicaties en het bewaken van de functionaliteiten, de juiste inzet daarvan. Iedere functioneel beheerder werkt als een schakel tussen de betreffende afdelingen en probeert het operationele en tactische niveau dichter bij elkaar te brengen.

Zichtbaarheid
Goed functioneel beheer is erop gericht processen te ondersteunen, te verbeteren en de gewenste waarde toe te voegen. Dat kan niet in stilte. Functioneel beheer moet dan ook zichtbaar zijn voor de hele organisatie. Expertise laten zien, betrokkenheid tonen en kwaliteit leveren met slimme oplossingen; daar draait het om.

Ondersteuning en verantwoordelijkheid
Ook bij decentraal beheer is het belangrijk dat beheerders en gebruikers goed worden ondersteund bij het werken met applicaties. Zowel de functioneel beheerder als gebruiker heeft geregeld trainingen nodig. Dat gaat dan om werken met nieuwe functionaliteiten, maar ook algemene kennis en vaardigheden. Of bijvoorbeeld inzicht in beheerprocessen. Geef functioneel beheerders de verantwoordelijkheid hierover.

Door het functioneel beheer te decentraliseren, zorg je voor meer betrokkenheid, betere informatie vanuit de organisatie waar je wat mee kan, succesvollere implementaties en aansluiting van software op de werkprocessen. Wil je hier meer over weten of eens van gedachten wisselen? Bel of mail ons gerust!



Terug naar overzicht



Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste informatie, interessante weetjes en ontwikkelingen?