BE your own Impulse!
 
 

Nieuws


Terug naar overzicht

27-02-2023

Waarom resultaat bij ons altijd voorop staat

Wij krijgen vaak de vraag wat ons nou anders maakt dan anderen, want iedereen wil toch dat resultaat voorop staat? Klopt, maar bij ons heeft resultaat een andere betekenis. Wij bestempelen een samenwerking niet meteen als 'succesvol' als de doelstellingen zijn behaald. Hier zijn ook andere dingen voor nodig, zoals het verbinden van de juiste personen en afdelingen. Of het fysiek aanwezig en toegankelijk zijn tijdens een project of verandertraject. Daarom lees je vandaag meer over wat BE impulse maakt tot wat het vandaag is.

Iedereen komt met de voeten uit de klei
Anders dan bij sommige andere adviesbureaus komt iedereen bij BE impulse met de voeten uit de spreekwoordelijke klei. We weten hoe het is om bij een woningcorporatie te werken, dus we weten ook waar de echte behoeftes liggen. Zo zijn we vroeg in staat om gevolgen te overzien en kunnen we een proactieve houding aannemen. Daarom adviseren we graag op het totale proces, in plaats van op een onderdeel uit het proces. Zijn de onderdelen allemaal succesvol uitgevoerd? Ook dan blijven we aangehaakt, want juist in die fase wordt de meest waardevolle feedback letterlijk zichtbaar.

Van IT feestje naar bedrijfsfeestje
Een ander onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is het betrekken van de hele business bij een project of verandertraject. Omdat de uitvoerende taken vooral van technische aard zijn zien we vaak dat dit tot een IT feestje leidt. Heel leuk natuurlijk voor de IT'ers, want lekker weinig weerstand, maar uiteindelijk een uitdaging wanneer de business met het eindproduct gaat werken. En dit niet blijkt te werken.

Wij zijn daarom groot voorstander van het vroegtijdig betrekken van de business, zodat echt dat bedrijfsfeestje gerealiseerd kan worden. Zoals bij de fusie die geleid heeft tot Woonin, waar Lead Architect Marcel Vogel een mooi verhaal over vertelde.

Fysieke aanwezigheid telt
Tot slot hebben we ook onze eigen ideeën over aanwezigheid en zichtbaarheid. Misschien herken je het wel: wanneer je baas zegt dat hij of zij altijd bereikbaar is voor vragen, feedback of een luisterend oor dan leidt dit zelden tot een initiatief vanuit jou. Maar wanneer je periodiek een afspraak hebt staan om samen de lopende zaken door te nemen, dan volgen die vragen of dat luisterend oor vaak vanzelf.

Zo zien wij het ook bij de trajecten die wij begeleiden. Door fysiek aanwezig en toegankelijk te zijn kunnen we mensen verbinden en weerstand wegnemen. Verandering is nu eenmaal spannend, waardoor de rol van goede en duidelijke communicatie en het informeren van de betrokkenen cruciaal is.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op; we helpen je graag.



Terug naar overzicht



Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste informatie, interessante weetjes en ontwikkelingen?