BE your own Impulse!
 
 

Nieuws


Terug naar overzicht

06-02-2023

Van IT-feestje naar bedrijfsfeestje

"Eind maart 2022 kreeg ik de vraag of ik als programmamanager het onderdeel 'ICT en processen' wilde begeleiden bij de fusie tussen Mitros en Viveste, tegenwoordig bekend als Woonin. Om te voorkomen dat het een technisch traject zou worden hebben we besloten direct de business erin te betrekken. Bij DE standaard, een groot project uit 2021, is dit een expertise gebleken van BE impulse. Mede dankzij BE impulse hebben we de fusie binnen de gestelde termijn weten te realiseren in zeer goede samenwerking met de business."

Marcel Vogel - Lead Architect


Na veelvuldige projecten succesvol begeleid te hebben was het voor Marcel eigenlijk gesneden koek: bij een IT-gerelateerde fusie is BE impulse de partij die je nodig hebt om de verbinding te maken met de business. Dus dat was precies de partij die Marcel, werkzaam als Lead Architect bij Woonin, inschakelde bij de fusie tussen Mitros en Viveste. Een duidelijke keuze die tot een intensief traject van negen maanden heeft geleid. "De tegenslagen en weerstanden hebben Bertine tot in het uiterste uitgedaagd, maar door haar unieke benadering kunnen we terugkijken op een succesvolle samenwerking."

Status quo: IT feestje
Op de vraag wat precies het probleem was dat in maart 2022 speelde, legt Marcel uit hoe de opkomende fusie vooral als IT feestje werd gezien. "Het onderdeel IT en processen is een grote technische uitdaging. Hierdoor neigde het een te groot IT project te worden, en te weinig een business project. De kunst bij dit soort projecten is om juist de business erbij te betrekken, en het liefst zo vroeg mogelijk. Zij moeten er tenslotte mee gaan werken." Dankzij dit inzicht was Marcel in staat om al in een vroeg stadium van de fusie de partij in te schakelen die hij voor ogen had: BE impulse. "In 2021 heeft BE Impulse een dergelijke rol ook met verve vervuld in het project DE standaard."

Een andere uitdaging lag op het gebied van testen, testen en nog meer testen. De IT-systemen van Mitros en Viveste moesten tenslotte worden samengevoegd. Daarbij werd ook nog eens de overstap naar Business Central gemaakt, dus dat alles vroeg om converteren en veelvuldig testen. "Naast het testen is ook het regelen van de opleidingen voor de medewerkers een onderdeel geweest dat BE impulse onder haar hoede heeft genomen", vertelt Marcel tevreden over de brede scope van BE impulse.

Oplossing BE Impulse: verbindend bedrijfsfeestje
De unieke benadering van Bertine die Marcel eerder benoemde kwam al snel kijken toen de fusie daadwerkelijk uitgevoerd werd. "De business betrekken bij de technische fusie was een belangrijk onderdeel. Om dit te realiseren heeft Bertine samen met collega Hilmar Hakvoort een terugkerend overleg met werkgroepvoorzitters georganiseerd, zodat de business duidelijk kon maken wat de verwachtingen waren. Om de key users en testers up-to-date te houden waren er periodieke lunchbijeenkomsten, zodat er tijd en ruimte was om wat meer de diepte in te gaan." Eigenlijk komt Marcel tot de conclusie dat BE impulse een belangrijke spil in het web van de totale communicatie is geweest. "Alle partijen geïnformeerd houden is van een ontzettend groot belang gebleken. BE impulse heeft van de fusie echt een bedrijfsfeestje weten te maken."

"We hebben de hele reis met tegenslagen te maken gehad, maar dankzij ons gezamenlijk doorzettingsvermogen is het gelukt. De manier waarop BE impulse ons hierin heeft begeleid is echt van een hoog niveau gebleken." – Marcel Vogel

Het was een hele bevalling
Inmiddels kan Marcel vol trots vertellen dat het traject is gelukt. De geïntegreerde IT-omgeving is opgeleverd, maar dat dit in goed overleg met de business is gegaan maakt Marcel extra trots. "Er is geen sprake geweest van een conflict tussen IT en business, waardoor we veel winst op deze cohesie hebben weten te behalen."

Marcel omschrijft het traject als spannend en intensief, en terugkijkend was de totale fusie een hele bevalling. In dezelfde zin noemt Marcel dat het toeval wil dat de fusie negen maanden geduurd heeft, of dat écht toeval is laat hij met een glimlach in het midden.



Terug naar overzicht



Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste informatie, interessante weetjes en ontwikkelingen?